این بیمارستان یادمانی از نیکان است که در سال 1320 بوسیله بانویی نیکوکار در میاندوآب پی افکنده شد. زهرا سلطان عزت السلطنه بانی بیمارستان ، دختر رضا قلی خان نظام السلطنه در سال 1312 ه.ق متولد شد. وی در طول سال های 1320 تا 1359 عده زیادی از اطفال مستمند و بی سرپرست و بی خانمان را تحت تکفل خود گرفت. وی به ساختن مسجد، کتابخانه و مدارس مختلف در شهرهای متعدد، به ویژه ایجاد آموزشگاه های حرفه ای شهره بود. از جمله این موقوفات می توان به احداث و اهدای یک باب دبستان در قریه قره ورن شهرستان میاندوآب و همچنین اهدای کمک های مالی به منظور ساخت بیمارستان عباسی در شهرستان میاندوآب به سال 1333 و واگذاری پنج هزار متر مربع و دو میلیون ریال وجه نقد به وزارت فرهنگ وقت به سرپرستی دکتر مهران، به منظور تأسیس مؤسسه ای تعلیماتی در سال 1338 در قریه مهرآباد تهران و احداث و وقف دبیرستان زهرا نظام مافی و تکمیل کلاس های آن در سال1340 هـ. ش در ناحیه 11 تهران از دیگر امور خیریه ای است که از زهرا سلطان به یادگار مانده است.
ایجاد و وقف مرکز بهداشتی و درمانی زهرا نظام مافی، وقف آموزشگاه حرفه ای مخصوص ناشنوایان و لال ها، تأسیس و وقف ورزشگاه ویژه معلولان و بانوان کشور با مساحتی بالغ بر 4823 متر مربع در سال 1344 هـ. ش در شهر تهران، تأسیس و وقف مسجد امیرالمؤمنین (ع) در زمینی به مساحت بالغ بر 1256 متر مربع، تأسیس و وقف مدرسه حرفه ای دخترانه به سال 1346 هـ. ش در خیابان مهرآباد تهران نیز در کارنامه امور وقفی و خیریه زهرا سلطان قرار به چشم می خورد.
بیمارستان عباسی بیمارستانی دولتی و زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی خدمات بهداشتی درمانی ارومیه می باشد و بعد از آتش سوزی گسترده در سال 1347 زیربنای بیمارستان کنونی ساخته شد. این بیمارستان در مساحتی بالغ بر 45000متر مربع و با زیربنای 6500متر مربع احداث گردیده و یادگار خیرین و تلاشگران عرصه سلامت این شهرستان می باشد.
مشخصاتبیمارستان :
این بیمارستان دارای بخشهای :
اورژانس ، دیالیز ، داخلی ، اتاق عمل ،ICU ,CCU ,POST CCU ، عفونی مردان ، عفونی زنان ، درمانگاه عمومی.
و بخشهای پاراکلینیکی:
شامل (آزمایشگاه ،رادیولوژی ، اکو کاردیو گرافی ، ماموگرافی ، تست ورزش ، تغذیه ، پاتولوژی) می باشد .
بیمارستان عباسی دارای تخصص های مختلف پزشکی شامل: متخصص جراحی عمومی ، متخصص داخلی ، متخصص چشم پزشکی ، متخصص رادیولوژی، متخصص ارتوپدی و متخصص پاتولوژی می باشد.
اتاق عمل: با 6 اتاق عمل.
دیالیز : با 163 بیمار و 18 دستگاه فعال.
Ccu: با 10 تخت و تجهیزات لازم و 18تختPost ccu با 6 متخصص قلب و عروق فعال می باشد .
Icu : با 10 تخت فعال برای کلیه بیماران بد حال ارائه خدمات می نماید.
داخلی : با 35 تخت فعال و 6 متخصص داخلی فعال می باشد .
جراحی چشم با 12 تخت فعال
عفونی با 48 تخت فعال
سامانه نوبتدهی درمانگاه تخصصی (همزمان با شروع همه گیری بیماری کرونا تا اطلاع ثانوی درمانگاه تخصصی بیمارستان عباسی در محل درمانگاه تخصصی بیمارستان فاطمه (س) دایر می باشد.)